dissabte, 1 de desembre del 2018

Monument a Pompeu Fabra

El 2018 es celebra l’any Fabra i Reus s’ha sumat als homenatges amb la inauguració d’un moment commemoratiu en homenatge al lingüísta i normativitzador de la llengua catalana Pompeu Fabra.

Aquest monument sorgeix d’una iniciativa que van fer les cinc entitats excursionistes ara fa uns anys quan van organitzar La Flama de la Llengua Catalana i que finalment s’ha materialitzat aprofitant l’any Fabra.

Els actes oficials s’han inicat a les 12:30, del dia 1 de desembre, a l’Escola Pompeu Fabra i on han intervingut alumnes de l'escoa; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa; el catedràtic de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona, Josep Murgades; la coral del Centre de Normalització Lingüística Canta amb el cor, i l'alcalde, Carles Pellicer, que ha tancat l'acte. Aquest ha estat conduït per Cesc Escoda en representació de la Comissió de l'Any Pompeu Fabra a Reus i de les inc entitats excursionistes de la ciutat.

Finalment s'ha desplaçat fins a la plaça Pompey Fabra, a la confluència amb l'avinguda de Sant Jordi on s'ha descobert el monument i els alumnes de l'escola i les entitats excursionistes han fet una oferta floral.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada