dissabte, 12 d’octubre del 2019

Sortida als Ports

El dissabte 12 d'octubre es va realitzar una sortida als Ports. L'objectiu era assolir el Perigañol (1033 m.) i la Caixa (1000 m.), que es troben a la Serra d'Arca entre Valderrobres i Beseit, en un recorregut de 7 km de distància. una altitud mínima de 612 m. i màxima de 1033 m. i un recorregut circular on l'anada i la tornada era pel mateix sender.

L’excursió es va iniciar al Pal indicador que es troba en el camí asfaltat que va des de Beseit a l’embassament de la Pena. A partir d’aquí vam caminar entre camps d’ametllers, senderons que pugen serpentejant per zones boscoses i de vegetació alta, per un basal fangós anomenat Bassa del Quinto i que és un abeurador pels animals, una tartera, entre altres senders mentre anàvem assolint alçada. Diferents punts al llarg del camí ens van oferir vistes aères de l’embassament i nombrosos camps de cultiu.

En el quilòmetre 1,77 es troba un pal indicador que indica la bifurcació Perigañol - La Caixa. Nosaltres vam seguir primer l’indicació cap al Perigañol i, després d’arribar al seu capdamunt, relaxar-nos un ratet esmorzant i gaudint de les vistes de tots els Ports, vam desfer el camí i vam agafar el sender que anava a la Caixa, que puja més suaument i per la cresta fins als peus dels cingles de la Caixa.

A la part oest del cingle es troba una petita canal amb una cadena fixada a la paret que ens ajudarà a grimpar fins al capdamunt. Un cop assolit la part alta ens trobem davant d’una gran planícia amb escassa vegetació i envoltats de magnífiques panoràmiques dels Ports, el Caro, el Penyagalera, Valderrobres, l’Embassament de la Pena, ...

Per acabar des de la Caixa es va desfer el camí que s’havia fet anteriorment fins arribar als cotxes. L'excursió va finalitzar amb un dinar de restaurant al poble de Valderrobres.


Fotografies d'Hector Estrada, M.J. Fàbregas i Eufemià Cabré. Fotografia de grup de Vicens Giménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada