diumenge, 15 de setembre del 2019

Sortida Montfalcó Murallat

Primera quinzena de setembre i primera excursió de la secció. Com cada any després de la inauguració del trimestre es realitza la primera sortida, aquest cop anirem a descobrir Montfalcó Murallat.

De bon matí ens dirigim cap a la comarca de la Segarra i en concret al poble de Sant Ramón, que és fruit de la fusió dels antics municipis de la Manresana i de Portell. Tot aquest nucli de població té el seu orígen en el Monestir de mercedaris que es fundà al segle XIII en el lloc on abans existia una ermita dedicada a Sant Nicolau. 

La nostra ruta comença en aquest Monestir i a través d'un tram de carretera i pista asfaltada arribarem a Alta-riba, nucli de població que pertany al municipi d'Estaràs. D'Alta-riba cal destacar les restes del seu castell i l'església romànica de St. Jordi, s. XI, i que és una de les més primerènques de Catalunya dedicada a aquest sant.

Reemprenem la nostra ruta i després d'uns 2km arribem a Santa Fe, que s'alça a la costa dreta del riu Sió i on a la part més alta domina el castell medieval del s. XV i XVI, es una vila closa per la muralla i encara se'n veuen les restes a la part del poble més propera al castell.

Finalitzem la ruta de 8,5km a la vila closa de Montfalcó Murallat, situat en una talaia que domina la confluència dels rius Sió i Vergós. El seu castell és esmentat per primera vegada l'any 1043 i la seva muralla és del segle XIII. Cal destacar que bona part de l'excursió transcórrer per la Ruta dels Castells de Sió de la Segarra.

Com ja és costum l'excursió ha finalitzat amb un vermutet i dinar conjunt a la fresca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada