diumenge, 24 de febrer del 2019

Sortida al Camí del Rec de la Selva del Camp

El diumenge va ser un dia ple d'activitats de la Secció Excursionista del Reus Deportiu. Per una banda, un grup va anar fins al monestir de Montserrat als actes de la 50a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, i per un altra, un segon grup va anar a conèixer el Camí del Rec i el Castell del Paborde, a la Selva del Camp.

Aquest segon grup va recórrer el Camí del Rec que s'inicia al Molí del Rovellat i que és una bonica excursió, fàcil, apta per a totes les edats i molt ben senyalitzada. El camí va portar al grup a indrets singulars com són el Pont Alt (ja citat l'any 1209), la resclosa i el Pont Sec, per acabar a Les Tres Aigües, punt on comença pròpiament la Riera de la Selva. Es va retornar pel mateix camí. Al llarg del recorregut trobarem un seguit de passeres i ponts de fusta.





El 1165 la Selva va obtenir la carta de població i l'adquisició dels drets dels recursos naturals del terme de l'Albiol, entre ells l'aigua. El rec portava l'aigua des de l'inici de la riera de La Selva, on hi conflueixen els barrancs del Castellar, provinent del Mas de Ripoll, i els del Salt i de la Font Major, que neixen al terme de l'Albiol, fins al nucli del poble. Els Ponts és un monument emblemàtic del poble, un aqüeducte del s. XIII, que elevava l'aigua del Rec a la muralla de la vila i abastir els molins, les fonts i els regadius.

Per acabar la jornada encara hi va haver temps de visitar el Castell del Paborde i veure dos audiovisuals: un on s'explica la història i l'actualitat de la Selva del Camp; i un segon dedicat al Rec de la Vila.





Fotografies: Josep Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada