diumenge, 21 de gener del 2024

Sortida Racó de la Pastera

La primera excursió del trimestre ha estat el diumenge 21 de gener, aquesta ens ha portar a zona del Montsant i, en concret, a Ulldemolins. La sortia començava des de l’ermita de sant Antoni, allí hem aparcat els cotxes i tots el grup ha començat a caminar tot seguint la pista-GR que porta a la Font de la Gleva. Tot i això, i seguint la nostra costum, hem aprofitat per repassar el pal del Coll del Prat.

A la font de la Gleva s’ha optat per esmorzar, donat que en aquell indret toca el sol, i mentres gaudiem del paisatge de les Cadolles Fondes. Un cop esmorzats hem seguit el sender que s’endinsa al Congost de Fraguerau fins a la intersecció del sender que va al Racó de la pastera. En aquell punt també hi ha un pal indicador del Reus Deportiu i vam aprofitar per fer-li un rentat de cara. 







Tota la secció va començar a reseguir un petit senderó molt divertit donat que traspassa el riu, s’ha de salvar desnivells mitjançant petites grimpades i escales i transcórre per la zona obaga del Congost. Per arribar fins al Racó de la pastera s’ha de pujar fort per un sender fins arribar a una roca que s’ha de salvar tot grimpant. En aquell punt es va acabar l’excursió donat que eldia anterior havia plogut i relliscava molt. Des d’aquell indret es pot veure la paret on hi ha l’escala que entra fins al racó de la pastera. 

Finalment, vam desfer el camí fins arribar de nou a l’ermita de sant Antoni on tot el grup vam gaudir d’un on vermutet i un dinar de motxilla.





Fotografies de Blanca Cabré - Fotografia de grup de Cesc Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada