diumenge, 20 de març del 2022

Ruta "Inspiració Gaudí" i Coll Rodó

La penúltima excursió del trimestre va tenir un marcat accent cultural. Va ser una excursió per les muntanyes de la Baronia d'Escornalbou que van ser font d'inspiració a l'arquitectura d'Antoni Gaudí.

L'inici de l'excursió era just en un replà al costat de la carretera que porta de Vilanova d'Escornalbou, des d'allí va començar aquesta excursió lineal que va ser guiada per l'arqueòloga Paula Santamaria.

El primer tram de l'excursió havia de portar el grup cap al Coll de la Foradada i el cim del Porpallers (622 m) i després cap a la Desenrocada del Bailon i la Cova dels Dos Ulls. Tot i això, per motius d'horari només es va poder fer la segona part del recorregut.

Al llarg de l'excursió es podien observar diferents formacions rocoses amb una gran semblança amb els edificis construïts per l'arquitecte reusenc. Totes elles eren comentades per la guia amb el suport d'un dossier on es podien comparar les formacions naturals amb els detalls de les edificacions modernistes.

De les formacions que vam veure podem destacar la Foradada de la Desenrocada de Bailon; les vistes des de la Desenrocada cap a la vessant del davant, on es destaquen moltes formacions que recorden elements modernistes; les columnes de roca natural i la Cova dels Dos Ulls.

La sortida va acabar a Maspujols amb una calçotada al mas d'una socis de la Secció, una calçotada que feia dos anys que no es podia celebrar i que tothom va gaudir molt.


Fotografies dels socis de la Secció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada