diumenge, 3 de novembre del 2019

43è Aplec Excursionista dels Països Catalans

Entre el 31 d’octubre i el 3 de novembre de 2019 tindrà lloc el 43è Aplec Excursionista dels Pïsos Catalans a Arles, Alt Vallespir - Sud Canigó, organitzat conjuntament entre Randonnées Vall’respir, el Club Pyrénées d’Arles Sur Tech, el Grup Excursionista Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans i Delit Tenim de Prats de Molló.

Un petit grup de socis va participar els 4 dies tot gaudint de les activotats triades amb socis d’altres entitats de la IV Vegueria.

El dia 31 d’octubre van sortir de Reus al migdia i arribaven a mitja tarda. Després de recollir les acreditacions van poder gaudir al complex Centre de Plena Natura Sud Canigó a Arles de Tec del concert de l’Escola de Música de la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Vallespir i, seguidament del sopar de tapes amb l’animació de Jazz de “Arles Messenger”.




El divendres 1 de novembre van participar en la sortida cultural “Pobles de Custoja, Sant Llorenç de Cerdans i Serrallonga” que durava tot el dia, de les 8 fins a quarts de 7 de la tarda. Van tancar la nit escoltant l’actuació de la fanfara “Le Réveil Laurentin” i, seguidament, amb el Foc de Camp, graellada i vi calent, amenitzats per l’associació Country Danse Vallespir i per en Ramon Gual, que va fer aixecar i ballar a bona part dels assistents.




El dissabte 2 de novembre uns socis van anar a la sortida cultural “Ciutat Fortificada de Prats de Molló” que durava tot el dia i un altre soci va realitzar l’excursió a “El Coll d’en Gros”. A la tarda van assistir a la conferència “El fet fronterer a la Catalunya del Nord” realitzada per l’historiador i professor de les Universitats Raymond Sala i van tancar el dia amb el sopar de Cloenda de l’Aplec al Centre de Plena Natura Sud Canigó i animat per Els Tirons.







El diumenge 3 de novembre van participar a l’acte de la plantada de l’arbre commemoratiu, la descoberta de la placa iuna ballada de sardanes al parc de l’ajuntament d’Arles de Tec.


Fotografies M.J. Fàbregas i Eufemià Vallverdú

Cal destacar que va ser una bona experiència i que cal felicitar alsorganitzadors de l’Aplec!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada