dissabte, 4 de maig del 2019

Participació a les III Jornades Nacionals de Senderisme de la FEEC

Aquest any les III Jornades Nacionals de Senderisme, organitzades pel Comité Català de Senders de la FEEC, s’han realitzat a la Selva del Camp amb la col·laboració de l’Ajuntament del poble i del Club Excursionista l’Aritjol. La cita ha estat el cap de setmana del 4 i 5 de maig i on s’han realitzat activitats de diferent indole, la jornada de dissabte consistia en diferents ponències i la del diumenge en una excursió.

La nostra entitat ha participat en la jornada de dissabte tant com a oients com a ponents, en ella hem pogut gaudir de breus ponències a les quals s’explicaven les experiències i iniciatives de diferents entitats públiques o privades, excursionistes o turístiques, així com, locals, nacionals i europees. 

La jornada s’ha dividit en dos blocs, el primer al matí on podem destacar la ponència del Comité de Seguretat de la FEEC sobre seguretat a la muntanya; una altra sobre el GR175 realitzada conjuntament pel Centre Excursionista La Xiruca Foradada i l’Oficina de Turisme de la Ruta del Cister i una tercera sobre Señalizaciones de senderos y Senderos Europeos de la FEDME.

Després de dinar tots els assistents junts a la mateixa seu del Castell de Paborde hem pogut assistir a la segona part de la jornada on podem destacar la intervenció de l’Editorial Piolet, del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i, finalment, la nostra ponència.

La nostra ponència s’anomenava Pals Indicadors de la Secció Excursionista del Reus Deportiu, on l’Hèctor Estrada va explicar i resumir la història dels pals indicadors de la Secció, la seva tipologia, com els posem, el seu present i futur i algunes anècdotes històriques; la Blanca Cabré va col·laborar i ajudar-lo en la ponència fent aportacions dels elements que més domina i, finalment, es va acabar passant una pel·lícula on es mostraven 90 pals en les seves diferents tipologies i ubicacions, realitzat per la M.J. Fàbregas.

La jornada es va acabar amb un breu discurs del president de la FEEC. Va ser un dia molt interessant i, sobretot, enriquidor.


Fotografies Blanca Cabré i Eufemià Cabré

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada