dilluns, 22 d’abril del 2019

Sortida Reus-Montserrat

Per aquesta Setmana Santa la Secció es va proposar el repte de fer Reus-Montserrat i el va assolir sense problemes. En que consistia???

Cobrir la ruta de 111km i un desnivell positiu acumulat de 2723m en 4 trams, en concret en 3 dies i un matí, del dijous 18 fins el diumenge 21 d’abril. Cada tram tenia una distància diferent en funció dels punts on pernoctarien i el darrer dia només consistia en pujar de Collbató a Montserrat i arribar al capdamunt abans de les 11 del matí.

Aquesta ruta ja es va dur a terme l’any 1996 i aquest cop s’ha volgut reeditar i intentar fer els trams bastant semblants. Per realitzar l’activitat també s’ha disposat de socis de la Socis que no caminaven i que s’han prestat voluntaris per fer la intendència (traslladar material, preparar els dinars i si cal recollir gent).

Dijous 18 d’abril
De Reus a Santes Creus en un tram d’aproximadament 37 km i un desnivell acumulat de 482m. 
Per començar ha escalfar les cames que millor que un tram llarguet però que va pujant suaument, en concret aquest passava per Vilallonga (on van esmorzar), el Rourell, La Massó, Vallmoll, Bellavista (on van dinar per agafar forces), Puigpelat, Alió (un bon berenar que falten uns 10 km) i Santes Creus. 
Els excursionistes van finalitzar el dia cansats però amb ganes de més, era el primer tram i l’energia encara estava intacta!
Divendres 19 d’abril
De Santes Creus a Font del Bosc, una segona etapa de 40 km i 1170m de desnivel positiu acumulat.
El segon dia era el més dur per llargada, desnivell i, en especial, perquè les cames ja venien cansades del dia anterior, tot i això els socis ho van fer sense problemes tot i arribar al lloc on dormirien casi a l’hora de sopar.
Aquest cop passaven pels següents indrets: pujar a Sant Jaume de Montagut (esmorzar), Coll de la Rimbalda (on van dinar), Collet de la Serra, Sant Joan de Mediona (parada per agafar forces berenant) i directe cap a Font del Bosc.Dissabte 20 d’abril
De la Font del Bosc a Collbató, que constava de 24 km i uns 710m de desnivell acumulat. Ja era el tercer dia i els socis es trobaven cansats però molt motivats donat que era una etapa curta i que els deixaria just als peus de Montserrat. A més a més, l’etapa s’iniciava baixant i això sempre va bé per començar i estirar les cames. En aquesta etapa es va passar pel Bedorc (on s’esmorzava), Piera (on vam observar diferents construccions d’interès històric i arquitectònic), Hostalets de Pierol que doava inici a una de les parts més cansades del dia: els tres sifons de Pierola, Pierola (on vam dinar) i aviat vam arribar a l’Urbanització Cal Dalmases de Collbató des d’on s’observaven unes vistes de Montserrat precioses i que ens van donsr energia per descansar i afrontar el darrer dia de la travessa.

 Diumenge 21 d’abril
De Collbató a Montserrat, una última etapa curta de 10 km i 382m de desnivell acumulat però cal recordar que quan l’acabéssin portarien 110km a les cames però una satisfacció immensa!
Els socis van pujar a Montserrat pel camí de les Bateries, el nom del qual s’origina a partir del s.XIX i prové del fet que a la guerra del Francès s’hi va instal·lar unes bateries d’artilleria, antigament es denominava Camí vell de Collbató a Montserrat o Camí de la Costa a Montserrat. Quan els socis van arribar a l’Ermita de Sant Miquel es van reagrupar, van observar les vistes aèries que tenien de Montserrat i van baixar el darrer tram tots junts (alguns fins i tot corrent) per arribar al Santuari de Montserrat a les 10:30h del matí! 
Tot i les ganes que deurien tenir de fer un petit refrigri es van dirigir ràpidament al Santuari per assistir a la misa de les 11h per fer una ofrena a Montserrat per l’objectiu assolit i, posteriorment, dinar, relaxar-se i tornar cap a Reus amb autobús (on segur que tots van dormir tot el trajecte, l’esforç passa factura sempre!)La secció agraeix a tots els participants la seva implicació i participació. Des dels que van estar les setmanes prèvies preparant el recorregut i la logística per organitzar una excursió de més de 100km per a unes 20 persones, els que van fer la intendència i que van anar amunt i avall amb els cotxes portant material i preparant els àpats i, finalment, als excursionistes!

Les fotografies són un recull de totes les que ens han anat penjant els socis durat aquests dies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada