diumenge, 8 de juliol del 2018

Sortida al Pedraforca

Tot i que vam finalitzar el curs 2017-2018 amb la cloenda, els socis de la secció no deixen de caminar. Aquest cop un grup de 15 membres hem anat a fer el Pedraforca el cap de setmana del 7 i 8 de juliol.
El dissabte a mig matí es va sortir de les instal·lacions del Reus direcció Berga. Un cop a allí vam fer un dinar de motxilla i vam seguir fins arribar a un mirador que ens permet gaudir d'unes vistes impressionants del Pedraforca. Finalment vam posar la directa fins a Gósol on passaríem el cap de setmana, un poblet molt acollidor en el qual vam donar un tomb per estirar les cames i anar a veure la zona del castell i l'exposició de pintures de "Picasso i els ocres de Gósol".
L'endemà de bon matí ens vam posar les motxilles i vam començar a enfilar el camí cap al Pedraforca. En total seria una ruta de 10,5km amb uns 1000m de desnivell i 1273m de desnivell positiu acumulat. El camí sempre feia pujada i començava resseguint una pista per sortir del poble i que anava a enllaçar amb un senderó que pujava pel bosc uns 2km tot ascendint uns 500 metres d'alçada, seguidament comença la part de la tartera que es creua per un camí molt accesible, costerut i que puja en diagonal fins a l'enforcadura del Pedraforca. Allí ens vam reagrupar i vam esmorzar per agafar forces per fer el darrer tram d'uns 300m tot grimpant per les roques fins arribar al cim, a 2.506m. Eren les 10:30 del matí.

El descens el realitzàvem pel mateix camí de pujada i per tant havíem de desfer el tram de la tartera, el bosc i la pista fins arribar a Gósol, on vam dinar i vam donar per finalitzar un cap de setmana molt complert!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada