dilluns, 11 de desembre de 2017

41 Aplec Excursionista dels Països Catalans

Durant la setmana del 6 al 10 de desembre les 5 entitats excursionistes de Reus organitzen el 41 Aplec Excursionista dels Països Catalans, un esdeveniment que reuneix excursionistes de diferents punts dels països de parla catalana, Principat, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra, i la Franja en una trobada on es comparteixen excursions, activitats culturals, dinars i sopars conjunts, entre altres.


Aquest any es realitza a Reus i la seu principal de l'Aplec s'ha instal·lat al Reus Deportiu des d'on els excursionistes poden dormir en tendes i autocaravanes, agafen els autobusos per anar d'excursió i poden compartir experiències en diferents sopars organitzats.

Tot i que l'Aplec començava oficialment el dimecres 6, el dimarts 5 es va produir un acte previ i que es podria visitar durant tot l'Aplec: Conferència de M. Carme Barceló "Flors en la Poesia de Verdaguer Excursionista" i inauguració exposició de fotos de la secció del Reus Deportiu de la mateixa temàtica, on relaciona fragments de l'obra de Verdaguer amb fotografies de les flors que hi són anomenades.Durant tot el matí i tarda del dimecres 6 ja es van començar a omplir les instal·lacions del Reus amb participants de l'Aplec, fins i tot es va realitzar una sortida cultural i es va poder gaudir de dos exposicions cedides pel Parc Natural de Montsant. Però l'acte més important va ser la Inauguració de l'Aplec al Teatre Bartrina de Reus, amb una assistència d'unes 500 persones, i on es van fer diferents parlaments dels organitzadors de l'acte, de representants de l'Ajjuntament de Reus, es va visualitzar un vídeo de Reus Capital de la Cultura Catalana, es va gaudir d'un concert de l'Orfeó reusenc i al finalitzar tastar un vermutet.
Entre el dijous 7 i el dissabte 9 es van realitzer cada dia unes 10 excursions amb punt de sortida des de Reus, Serra de Montsant, Muntanyes de Prades i Serra de Llaberia; vies ferrades per la zona del Montsant, Mussara i Hospitalet de l'Infant i sortides culturals per Reus (Centre Gaudí, Institut Pere Mata, ruta medieval i modernista o la ruta del vermut) i fora de la ciutat al Monestir de Poblet, Castell-Monestir d'Escornalbou i Siurana i el celler cooperatiu de Cornudella.


El divendres 8 es va realitzar el tradicional Foc de Camp a les piscines exteriors del Reus Deportiu, on van assistir unes 250 persones, allí és va poder gaudir d'un bon sopar de carn a la brassa amb verdura i un dels típics postres de Reus, el menjar blanc. Finalment mentres es preparava el rom cremat es va animar la vetllada amb musica folk participativa, on una bona part dels assistents van poder ballar i escalfar una mica el cos.


El dissabte 9 va tenir lloc el sopar de Cloenda de l'Aplec dins del pavelló de bàsquet, van assistir unes 400 persones. Va ser un bon sopar te taula i cadira, on es van realitzar diferents parlaments de cloenda i finalment va actuar un grup de folk que va fer axecar a molts participants de la cadira i els va fer saltar i ballar.
Finalment el diumenge dia 10 es va dur a terme l'acte oficial de cloenda, la plantada de l'arbre commemoratiu de l'Aplec i el traspàs de bandera a la nova entitat o entitats que organitzaran l'Aplec el 2018. Els volem animar a organitzar-lo i els diem que ens veiem el pròxim any al 42 Aplec Excursionista dels Països Catalans!

Vam finalitzar el nostre Aplec amb una cantada/ballada del Cant dels Adeus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada