diumenge, 24 de febrer del 2019

50 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Aquest any es compleixen 50 anys de l’acte de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. L’any 1968, coincidint amb el centenari del naixement de Pompeu Fabra, l’excursionisme català es va adherir a les iniciatives reivindicatives que es van dur a terme per celebrar-ho, així que des de 1970 l’excursionisme ha volgut mantenir viva la llengua catalana fent un homenatge, ininterrumput, a Pompeu Fabra.

Enguany coincidint amb aqueesta fita la FEEC ha preparat un seguit d’actuacions per commemorar aquest acte i donar continuïtat a aquesta tradició. La nostra Secció sempre ha estat lligada a aquesta celebració i, per tant, intentarà participar en la majoria dels actes. Aquí us fem un breu resum:

20 d’octubre a Montserrat. Reconeixement a totes aquelles entitats que han organitzat aquest esdeveniment en alguna de les seves edicions. Van assistir una 50ena d’entitats que van gaudir de la jornada a Montserrat i on van ser obsequiades amb un diploma com a mostra d’agraïment, també es va obsequiar a la comunitat benedictina per la seva acollida de la Flama durant mig segle i a Jordi Mir per mantenir aquest acte. Un grup de socis va fer acte de presència a la jornada.






17 de febrer de 2019 Prada de Conflent - 24 de febrer Montserrat. Es recuperarà l’esperit original de la primera renovació de la flama i, per tant, mitjançant diferents entitats excursionistes es traslladarà la Flama a peu des de Prada fins a Montserrat. 

Un grup de socis es va animar a pujar el cap de setmana del 16 i 17 de febrer a Prada de Conflent i va gaudir de dos dies per la zona, dels actes socials organitzats per l’esdeveniment (com un sopar en grup amb actuació musical) i l’endemà va participar a l’encesa de la Flama davant de la tomba de Pompeu Fabra.





A partir d’ara la Flama anirà recorrent bona part de Catalunya fins arribar a Montserrat. Les cinc entitats excursionistes de Reus s’han encarregat de realitzar el trasllat de la Flama en el tram de Ripoll a La Gleva que es realitza el dimecres 20 de febrer i que consta d’uns 42 km. Fins a Ripoll s'han desplaçat en autobús i els diferents socis han pogut participar en l'activitat ja sigui realitzant tot el tram, una part o com acompanyants.






24 de febrer de 2019 Montserrat. Finalment aquest diumenge la Flama ha arribat a Montserrat. Els nostres socis han volgut assistir a l’esdeveniment que posarà fi a la 50ena Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada