dilluns, 26 d’octubre del 2015

2 pals més reparats i el 51è Dia del Camí de Muntanya

Aquest cap de setmana la Secció Excursionista ha tingut una agenda ben plena.

Dissabte es va organitzar una sortida matinal, a prop de Siurana, amb l'objectiu de reparar dos pals indicadors. Comcretament eren els pals indicadors del Mas de la Barba i el del Grau d'en Saura, a la Serra de la Gritella. Cinc socis van fer aquest recorregut lineal de 4 kms de pista que surt des del Corral de l'Isidret, es dirigeix cap al Pla dels Bassots, després passa pel costat dels Puntalats, i finalment arriba a la sortida del Grau d'en Saura, dalt dels Cingles de la Gritella, on hi ha el pal indicador del Reus.L'endemà, el diumenge la Secció va assitir al tradicional Dia del Camí de Muntanya (51è edició), orgaitzat pels "Amics de les Muntanyes de Prades" de Mont-ral. Una vintena de socis de la Secció hi van prendre part.

Des de Farena, i després de l'esmorzar ofert per l'organització, es va pujar cap al collet de la Cova Fumada seguint el camí de la Solana i pujant pel costat del barranc de la Font Gran, on hi havia diferents trams de camí recuperat. Abans del collet, el recorregut va passar per diferents places carboneres, amb els seus marges de pedra per a poder superar el fort pendent de la muntanya, i gaudint d'unes magnífiques vistes del tram de camí que just s'acabava de recórrer des del mirador dels carboners.


A partir d'aquí es passava per la Mola d'Estat fins a la Taula dels Quatre Batlles, on hi havia l'avituallament. No cal dir que aquest tram va se especial per a la Secció ja que es va passar per davant dels pals indicadors de la Cova Fumada; els de la Mola d'Estat i la seva placa; i es feia parada just a la Taula dels Quatre Batlles, on hi ha també el pal del Coll de Viladecabres.

De baixada es va passar pel Mas de Mateu i el Grau del Roquerol, per arribar de nou al poble de Farena, on va tenir lloc el vermut i dinar de comiat de la jornada.


Des de la Secció volem donar l'enhorabona als organitzadors pel recorregut i la feina feta, i recordar que el proper any ens tocarà a nosaltres organitzar-ho, junt amb les altres quatre entitat excursionistes de Reus.

Les properes activitats de la Secció són:

     - 8 novembre: Visita cultural "Reus  muralles enfora"
     - 15 de novembre: "Els Massos d'Escaladei"

Fotografies: Blanca Cabré, Cesc Escoda i Josep Andreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada