dimecres, 5 de novembre del 2014

50è Dia del Camí de Muntanya. Serra de Cardó

El diumenge 26 d'octubre va tenir lloc el 50è Dia del Camí de Muntanya, una trobada que es celebra anualment i en la que hi prenen part les entitats excursionistes de la IV Vegueria. Enguany l'organització va anar a càrrec de l'entitat excursionista La Picossa, de Mòra d'Ebre, i el recorregut escollit per l'ocasió va transcórrer per les ermites de la Serra de Cardó.

Més de quatre-cents excursionistes van caminar seguint la Ruta de les 11 Ermites. D'aquests caminadors, una vintenta eren de la Secció Excursionista Reus Deportiu. Aquesta ruta és un recorregut circular de 10 km amb 600m de desnivell, recuperat per l'entitat organitzadora, i que comença a l'antic balneari de Cardó. El recorregut, seguint el Camí dels Frares, va portar els excursionistes al Portell de Cosp i des d'allí a l'impressionant Cova Lluminosa, La Roca Foradada, i les ermites del Carme, La Trinitat, de l'Àngel, Sant Roc, Sant Josep i l'espectacular ermita de Sant Simeó o de La Columna. En l'últim tram del recorregut, cap al coll de Murtero, es visitarem les ermites de Sant Onofre, Sant Joan i Sant Bernat.

En arribar de nou al balneari va haver-hi la conferència "Cardó: història i llegenda. La vida en cenobi i el balneari" a càrrec de Vicens Ayan. Finalment, es va obsequiar amb un vermut a tots els participants i es va donar per finalitzat el 50è Dia del Camí de Muntanya!

Més informació:
 - https://dl.dropboxusercontent.com/u/255840/article%20Josep%20Giron%C3%A8s%20sobre%20Card%C3%B3.pdf
 - https://www.feec.cat/noticia/cardo-2014-mig-segle-del-dia-del-cami-de-muntanya-per-a-la-recuperacio-dantics-senders/









Fotografies: Josep Andreu i Cesc Escoda

 PRÒXIMA SORTIDA: El diumenge 16 de novembre: "Vallclara, Viern i els castanyers".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada