diumenge, 22 de maig del 2022

Pinell de Brai, Ruta de la Vall Closa

Aquest cap de setmana estava prevista la primera onada de calor de la temporada, tot i això, els socis de la secció es van desplaçar fins a Pinell de Brai per realitzar l'excursió del diumenge, en concret es van desplaçar fins al pàrquing on comença l'Itinerari a la Vall Closa. 

Va consistir en una excursió circulars d'uns 11 km, amb una dificultat moderada i ideal per treballar les cames, anàven ben carregats d'aigua i fruita per poder aguantar la calor però l'aire fresc que feia els va ajudar a superar-la i només a les parts més enclotades van patir calor.

La zona que van visitar té història i volem destacar que: entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938, la Vall Closa de la Serra de Pàndols, al terme municipal del Pinell de Brai, va ser la rereguarda de les tropes republicanes a la Batalla de l'Ebre, En aquesta zona escarpada de Pàndols hi van fer estada nombroses tropes de la Lleva del Biberó i de les Brigades Internacionals, eren el relleu de les tropes del front més proper de guerra. En una de les coves que van visitar hi va haver el comandament del Batalló Lincoln, el 58è de la Brigada Internacional, i el Monòlit aixecat pels mateixos soldats durant la guerra civil per commemorar els companys caiguts al front. També es van poder observar les txaboles de caça, on els soldats s'aixoplugaven a l'estiu, i dos miradors de la zona.

Un cop finalitzat van refrescar-se amb un bon vermut i dinar de motxilla.

 
Fotografies dels socis de la Secció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada