diumenge, 6 d’octubre del 2019

Sortida a la Vilella Baixa - Itinerari de pedra seca

La segona sortida del curs ens ha portat a la Vilella Baixa del Parc Natural de la Serra de Montsant. Una ruta d'uns 8,5 km, que transcórre per indrets aèris, camins empedrats, zones obagues i solanes i ens porta fins un Itinerari de Pedra Seca.

Sortim de l'aparcament que es troba a la part superior del poble, des d'allí anem direcció Cabacés fins agafar un camí a la dreta indicat com a Grau dels Bous o del Cargol. L'agafem i anem pujant suament fins trobar una bifurcació que ens porta a la Font del Racó, petita balma de difícil i estret accés, al mig d'un cingle. Un cop visitada seguim pel grau direcció al barranc dels Bassots on trobarem primer uns pous de salvació i a continuació el corral de Cal Masip, ambdós fets de pedra seca.

En aquest punt, just al costat de la Barraca del Creuetes, comença l'itinerari de pedra seca, un recorregut per la història del lloc que ens permet gaudir de barraques, camins empedrats i molts marges de pedra seca.

Ens trobem a mitja ruta i agafem el Camí del Coll empedrat que ens porta de retorn al poble tot oferint-nos bones vistes. Destaquem que durant la tornada trobem la bifurcació al Pont Cavaloca, pont medieval.

Arribem a la Vilella Baixa cansats, assedegats i amb ganes de dinar, ha estat un gran dia per caminar però al final la calor apretava.








Fotografies de M.J. Fàbregas i fotografia de grup de Àlex Espinosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada