diumenge, 14 de juliol del 2019

Excursió al cim del Puigsacalm

Tot i que ja hem tancat el curs 2018-2019, aquest estiu la Secció va realitzar una excursió per fer el cim del Puigsacalm (1515 m. d’altitud), va triar aquesta ubicació donat que és on es troba el pal indicador número 100 de l'entitat i així s’aprofitava per revisar-lo i commemorar els 85 anys de la secció.

Un bon grup de socis va desplaçar-se cap a la zona el dissabte 13 de juliol i van fer nit a Joanetes, tot aprofitant per visitar aquella zona; en canvi, un altre grup va pujar directament diumenge per caminar.

El diumenge de bon matí la major part dels excursionistes van enfilar-se muntanya amunt iniciant l’excursió a la Collada de Bracons (1132 m.), des d’allí van fer la ruta que puja pel mig d’una fageda fins la Collada de Sant Bartomeu, on el grup es va separar i tres dels acompanyants van desfer el camí, fins arribar a la Font Tornadissa (1297 m.), indret on la pendent s’incrementa de forma pronunciada i es va pujant pel prat fins als Rasos de Manter (1356 m.) i es segueix remuntant fins arribar a una tanca de filat que es deix sempre a l’esquerra nostre. En aquest indret es troba el pal indicador queens indica el camí al cim del Puigsacalm, el qual s’accedeix traspassant el filat per una petita porta de fusta. Es segueix un senderó fins arribar a una darrera rampa de roca que ens porta just al cim, a 1515 m.

Un altre grup va aprofitar per visitar la zona i/o relaxar-se caminant pels boscos i les fagedes properes. Al final del dia van dinar tots junts de restaurant i van retornar cap a Reus.


 Fotografies d'Hector Estrada, M.J. Fàbregas i Cesc Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada