dimarts, 5 de juliol del 2016

Cloenda al Matarranya

Enguany la cloenda del curs de la Secció va ser al Matarranya.

El dissabte 11 vam començar amb una visita al poble de Valderrobres i, després de dinar, vam visitar El Salt, a prop de la Portellada, una gran cascada de 20m d'aigua del riu Tastavins, afluent del Matarranya, on a més a la seva part alta es poden admirar un conjunt de formes ondulades a la pedra provocades per l'erosió del pas de l'aigua. 


 



Posteriorment ens vam desplaçar a Penyarroya de Tastavins per visitar el Santuario de la Virgen de la Fuente, que agrupa una Ermita del segle XIV, una ermita barroca i una hospederia. Finalment tornarem a Valderrobres tot passant per l'embassament de La Pena, un cop allí vam tenir temps per tot ja que abans de sopar vam fer un petit aperitiu de la tapa característica del lloc: morro de tocino.





Diumenge 12 vam anar d'excursió a les Roques del Masmut, una impressionant mola calcària i vermellosa que dóna el nom a penyarroya. Un recorregut de 11,7 km en part per pista i en part per senderó. Durant el recorregut vam pujar al Mirador per tenir una vista general de les Roques i posteriorment vam pujar al seu cim. A partir d'aquest moment ja feiem la tornada tot baixant a l'Arroyo de los Prados i fent una circular al voltant de les Roques.






Fotografies: M.J. Fàbregas i Cesc Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada