dimarts, 10 de novembre del 2015

Sortida cultural "Reus muralles enfora"

Aquest diumenge ha tingut lloc la visita cultural a Reus, guiada per Carme Just, i que era la continuació de la que va tenir llc el curs passat "Reus muralles endins".

Una trentena de socis de la Secció s'ha trobat a les deu del matí del diumege davant de la casa Navàs, a punt de recórrer els carrers del centre i conèixer una mica més la història de la nostra ciutat. La visita s'ha centrat en explicar les muralles de Reus de l'època medieval i les posteriors, del s. XIV, situades en el que ara és el tomb de ravals.




A més a més, s'han explicat altres temes com les fonts d'aigua públiques que hi havia repartides per tota la ciutat; de com estava organitzada la vida política; la concessió a la Ciutat per organitzar el mercat setmanal, per part del rei Jaume II, i els principals camins d'entrada a la ciutat fins a la plaça Mercadal; i, com a curiositat, la porta original de l'Ajuntament que actualment es troba a la façana posterior i que té gravat l'any 1601.

El grup ha caminat pels carrers de les Galanes i la plaça Catalunya; el carrer de la Galera i la plaça de les Basses; i pel carrer de les Barreres per acabar a la plaça Baluard.

Ha estat una interessant visita que de ben segur tindrà continuïtat.


Fotografies: Cesc Escoda i Jose Fàbregas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada