dijous, 11 de juny del 2015

Excursió nocturna de la Secció Excursionista

Com cada any, i escollint una data propera a la lluna plena, la Secció Excursionista del Reus Deportiu organitza una excursió nocturna.

El recorregut escollit aquest any ha estat un tram del què va se el VII Dia del Camí de Muntanya, organitzat l'any 1971 per la Secció, i que va portar als excursionistes des de Prades a Alforja, passant per Siurana i per Arbolí. Nosaltres vam fer el tram d'Arbolí fins Alforja, continuant per la riera fins Les Borgesdel Camp.

El grup, format per una vintenta d'excursionistes, va sortir des d'Arbolí seguint el PR que porta a Alforja pel Portell de l'Embut. Aquest camí encara conserva trams empedrats i en algún altre tram s'hi observen també escales excavades a la roca per a facilitar el pas.Just abans de començar el descens, i gràcies al bon temps, el grup va poder gaudir de la posta de Sol sobre Montsant i també de les vistes del Camp tot baixant pel grau. Un cop passat el Portell ja es va fer necessari l'ús del frontal per avançar pel camí que cada vegada es tornava més pedregós.

On acaba el camí del Portell, a la carretera que puja cap al Coll d'Alforja, hi ha encara un dels pals indicadors de la Secció que es va col·locar per aquell camí de muntanya.

Arribats a Alforja, el grup va continuar caminant fins trobar uns rentadors que hi ha al costat mateix de la riera. Allí va tenir lloc el sopar de l'excursió, gràcies també a un grup de set socis que van fer de suport. A continuació i seguint la riera, el grup va arribar a les Borges del Camp, on es va donar per acabada l'excursió nocturna del curs 2014-2015.


 Fotografies: Cesc Escoda.

La propera activitat de la Secció serà la cloenda del curs, els dies 13 i 14 de juny a Pomtons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada