divendres, 28 de març del 2014

De Prades a Montblanc. GR 171

Dins de les activitats programades pel 80è aniversari de la Secció, diumenge passat es va fer l'excursió Prades - Montblanc, seguint el sender de gran recorregut (GR) 171.

Un dels motius va ser perquè la Secció és l'entitat mantenidora d'aquest tram, junt amb la variant del GR 171-4 que va des dels Cogullons fins a Poblet. A més a més, al llarg del recorregut hi ha indrets molt significatius per a la Secció, com són la taula dels Quatre Batlles o el Clot del Llop, i un bon grapat de pals indicadors que calia visitar en aquest any tant senyalat.

Així doncs tot el grup vam començar a caminar a les set del matí, des de Prades, fent-nos la foto de rigor al costat de la font. El fred i un fort vent ens van acompanyar durant bona part del recorregut, i que a la vegada ens va permetre gaudir d'unes impressionants vistes.

 
Un cop superat el Tossal de la Baltassana, ens dirigirem cap a la Mola d'Estat, on tot el grup va fer-se la foto per afegir-la a la llista dels 80 cims. Seguidament caminarem cap a la Taula dels Quatre Batlles i després cap al Clot del Llop, on hi ha el primer pal indicador de la Secció. De seguida vam vorejar el refugi dels Cogullons i, al cap d'una hora, arribàvem al poble de rojals, pertanyent a Montblanc.

En aquest punt ja només quedava baixar el barranc de La Vall, superant algunes baixades amb un pronunciat pendent, per arribar finalment a l'ermita de Sant Josep de montblanc. D'aqusta manera es va tancar el segon trimestre d'activitats.

Fotografies: Josep Andreu i Cesc Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada