dissabte, 25 de gener del 2014

Acte al Reus de la Flama de la Llengua Catalana

El dijous 23 de gener vam celebrar a les instal·lacions del Reus Deportiu el nostre acte de la Flama de la Llengua Catalana, a continuació us deixem l'article i unes fotografies que ho resumeixen:

"Dins els actes de la 45 RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA, aquest dijous va agafar el relleu la Secció Excursionista del Reus Deportiu. La celebració del seu 80è aniversari va motivar, a més, un programa en el que la cultura, la Llengua catalana i la música es van fondre per emocionar i engrescar al nombrós públic assistent.
Fetes les pertinents salutacions i agraïments per part del Delegat de la Secció, Sr. Josep Andreu, l’Orfeó reusenc va fer posar dempeus al públic, obrint la seva actuació amb el Cant de la senyera. Altres interpretacions musicals catalanes van constituir el seu repertori, El Cant dels Segadors, cantat per tothom, va posar punt i seguit a la seva actuació.
En Cesc Escoda, a continuació, va glosar la figura de Pompeu Fabra, seny ordenador de la Llengua catalana, tant en la seva vessant filològica com en la d’excursionista. Llengua catalana i excursionisme, dos elements indissociables fan que, en memòria del Mestre Fabra, cada mes de febrer els excursionistes dels Països catalans renovin el seu compromís amb la Llengua catalana.
Enguany les cinc Entitats excursionistes de Reus, per delegació de la FEEC, tenen a les seves mans l’organització de la 45 RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LELNGUA CATALANA que, a més dels actes a celebrar a Reus, per aquest motiu, aniran a Prada de Conflent, al Tossal dels Tres Reis (Ports) i a Montserrat, per a renovar la flama que perpètuament crema a la llàntia situada a l’atri de la basílica de Montserrat.
Exposada la motivació de l’acte, va donar la paraula a Màrius Serra, escriptor, filòleg, periodista... que, baix el títol “Català a l’atac (esport, paraules i joc)”, es va posar el públic a la butxaca explicant i mostrant de forma distreta, quasi d’acudits, la riquesa de la Llengua catalana, en totes les seves varietats dialectals, i convidant a gaudir-ne en totes les seves formes d’expressió, orals, escrites, a través de programes radiofònics, del joc, etc.
En acabar la seva intervenció, ple de simpàtics jocs de paraules, es va passar al capítol d’agraïments pel suport a la Llengua catalana en general, i a la Renovació de la Flama en particular. Unes peces elaborades en ceràmica i metall, creades per Lluís Roig, es van convertir en emocionat record per als seus destinataris: Jordi Mir, Màrius Serra, Orfeó reusenc, "La Colònia", Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura, Secció Excursionista del C. N. Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu.
Finalment, va començar l'esperada actuació del conjunt "La Colònia". Van anar desgranant les seves peces més conegudes, acompanyades en tot moment pel seu entregat públic jove, destacant en particular la cançó “Emili Monfort”, interpretada conjuntament amb l'Orfeó reusenc.
Amb gran satisfacció per l'èxit assolit, tots emocionats i engrescats, amb la interpretació de la jove, i ja clàssica, "Mareta" es va posar punt i final a la festa.
Secció Excursionista del Reus Deportiu
Reus, 23 de gener de 2014"

Webs i blogs on som notícia:
- Blog de Josep Baiges: El món de Reus
- Diari MES Divendres 24 de gener de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada