diumenge, 10 de novembre del 2019

Sortida al Cabrafiga

El diumenge 10 de novembre vam desplaçar-nos fins a Pratdit per fer una sortida circular que ens portaria fins el Castellet de les Mugues i el Puig de la Cabrafiga. De bon matí ens vam reunir al Reus Deportiu i, tot i ser dia d’eleccions generals i del fort vent que bufava a la nostra zona, vam posar rumb cap a Pratdip.

El recorregut era d’uns 10km i tenia un desnivell d’aproximadament 470 m. L’excursió  començar a la cota de 236m i des de l’inici vam anar descendint per diferents camins fins la cota 170, durant el transcurs de la baixada vam passar pel costat de la Capelleta de Sant Isidre, per restes d’arcades que sustentaven el rec del molí fariner i pel salt i el gorg de la Savinosa fins arribar a creuar el riuet. En aquest punt vam transitar pel barranc de la Dòvia on es troba la Casa Paco, antiga caseta de l’electra, i després de creuar per l’antiga carretera i el canal metàl·lic vam enfilar un camí que pujava fort fins el grauet dels Mugues, on es troba el mirador de la Torratxa i aprop d’allí el pouet de la Torratxa. Vam seguir ascendint fins arribar al’encreuament del Castellet de les Mugues, antic assentament Íber.

Després de deixar enrera el Castellet vam anar baixant i pujant el Puig de les Mugues, seguint per una tartera que té una corda per ajudar-se i, després de passar pel Coll dels Meners, pel pas del Cabrit i el Coll de la Fita del Partió, vam arribar al Puig de la Cabrafiga, cota 610m. Al seu cim feia molt de vent i costava mantenir-se dret, però això no ens va impedir assolir-lo.

Un cop aconseguit l’objectiu del dia vam acabar la nostra ruta circular tornant als cotxes per camins i pistes que baixaven de forma pronunciada, passaven per sota de torres elèctriques de la MAT i pel costat d’un forn de calç.
 Fotografies de diferents socis de la Secció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada