diumenge, 11 d’abril del 2021

Mont-roig - Ermita Mare de Déu de la Roca

El diumenge 11 d’abrils un grup de socis va realitzar una petita ruta d’uns 7km que uneix el poble de Mont-roig amb l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Aquest cop no vam fer la ruta tradicional sinó que vam anar a explorar el sender que passa per la Mina de les Nines.

La ruta va començar al pàrquing que hi ha aprop dels antics rentadors del poble, des d’allí vam agafar el sender que va remuntant el Barranc de la Mina de les Nines, un espai ple de racons de vegetació abundant i que s’alterna amb un ric patrimoni relacionat amb la canalització de l’aigua. 


La Mina de les Nines, avui en desús, conserva restes del patrimoni que recorda la seva existència i funcionalitat en el passat, des de l’aqueducte de la rasa del Sunto, per on la Mina salvava el desnivell de la rasa, fins a un segon aqueducte de majors dimensions, que comunicava el marge esquerra de l’Horta amb la boca de la Mina de les Nines.


Un cop finalitzat el barranc es va agafar la pista fins al sender que ens portaria fins l’Ermita per les escales del Diable. Tot i així, quan vam arribar a la cruïlla del sender, es va decidir pujar per la pista o Camí vel de l’Ermita de la Roca fins l’Ermita per precaució, ja feia una bona estona que plovia i el tram d’argila del sender podia relliscar










Fotografies de Blanca Cabré i fotografia de grup d’Àlex Espinosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada